SUCCES ÎN NOUL AN ȘCOLAR ! În prag de toamnă, la început de an școlar, tuturor celor ce sunt angrenați în viața școlii: profesori, elevi, părinți, bunici, rude, prieteni, autorități locale și centrale, dorim să le urăm să aibă parte doar de SUCCES și ÎMPLINIRI !

SUCCES ÎN NOUL AN ȘCOLAR !

În prag de toamnă, la început de an școlar, tuturor celor ce sunt angrenați în viața școlii: profesori, elevi, părinți, bunici, rude, prieteni, autorități locale și centrale, dorim să le urăm să aibă parte doar de SUCCES și ÎMPLINIRI !
Celor aproximativ 3 milioane de ELEVI, care se acum se îndreptă spre sălile de clasă din întreaga țară, le dorim să dea dovadă de entuziasm, curiozitate și sârguință. Școala și seriozitatea cu care o veți trata vor determina evoluția voastră în viață și în carieră. CADRELOR DIDACTICE, educatori, învățători, profesori, care prin devotament, profesionalism, creativitate, inovație, tenacitate, implicare și inițiativă asigură bunul mers al sistemului și al procesului educațional le urăm să fie sănătoși, plini de energie și de idei valoroase. Totuși, devotamentul cadrelor didactice nu este suficient fără implicarea familiei. PĂRINȚILOR le urăm să fie deschiși către problemele propriilor copii și ale școlii, fără a se substitui rolului acestora și fără a uita că ei înșiși reprezintă o școală ale cărei ,,cursuri” au o însemnătate crucială pentru viața și evoluția copiilor noștri. Parteneriatul, complexa relație dintre cei trei factori trebuie să implice, fără îndoială, RESPECTUL RECIPROC, EFORTUL COMUN ȘI DĂRUIREA TOTALĂ.
Știm că există Tentații. Dar cele mai mari dintre acestea trebuie să rămână școala, educația, cunoașterea. Știm că există MODELE și ,,modele”. ALEGERI și ,,alegeri”. Mai știm și că nimic serios, nimic trainic nu poate exista fără efort, pasiune și implicare. Parafrazând, vom spune: dacă școală nu e … nimic nu e ! Societatea românească nu poate arăta și nu poate funcționa altfel decât modul în care arată și funcționează școala românească. De aceea, privind spre viitor, trebuie să înțelegem că este necesar un efort general pentru susținerea școlii românești și a oamenilor săi.
Pentru toți cei implicați: profesori, elevi, părinți, bunici, fie ca această frumoasă zi de toamnă – 10 septembrie 2018 – să fie doar prima zi de sărbătoare a noului an școlar.

Mult succes tuturor!

Biroul Operativ al S.L.S.Î.P. Constanța
Președinte,
Prof. Mitică Iosif

41353163_1785163074927751_2237441896928509952_n