Vila Corabia – Predeal

predeal034 Actualitate turistica

De la 1 Martie 2010 Vila Corabia din Predeal oferă personalului activ sau pensionat din învăţământ rezervări pentru sejururi în orice perioadă a anului.

S.L.S.I.P. a demarat acţiunea de rezervare  pentru vacanţa de iarnă 2013.

 

Conform hotărârii Consilului Director din data de 01.10.2013 tarifele de cazare menținute la același cuantum din 2011 se majorează de la 1 decembrie 2013 după cum urmează:

Tip cameră

Tarif

Single 45 lei (1 persoană/noapte)
Single 50 lei (2 persoane/noapte)
Dublă 70 lei /noapte
Dublă cu canapea 85 lei /noapte
Apartament 100 lei /noapte

Tarifele sunt valabile pentru membrii de sindicat şi pensionarii din învăţământ, cât şi pentru soţ / soţie / copiii în întreţinere ai acestora. Pentru detalii şi rezervări puteţi contacta serviciul secretariat, la unul din numerele de telefon: 0241617022 / 0341803557 / 0341803558.

Istoric

DSC07310

Cu peste 70 de ani, mai exact în 1930, la Judecătoria mixtă Câmpina se autentificau documentele de vânzare-cumpărare ale unui teren aflat în comuna Predeal. Vânzătorul era Gheorghe Gh. Ştefănescu iar cumpărătorul era Asociaţia Corpului Didactic Primar din Judeţul Constanţa (după unele documente) sau Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Constanţa (după alte documente) dar în realitate una şi aceeaşi instituţie. La scurt timp, Eugen Peternelli, antreprenorul selecţionat din cele şapte oferte prezentate la licitaţie, începe lucrările de construire a unei vile cu destinaţie de odihnă pentru corpul didactic din Constanţa – Căminul Învăţătorilor Constănţeni din Predeal. La scurt timp de la terminare, imobilul este închiriat, pentru un an, Ministerului Instrucţiunii, al Cultelor şi Artelor pentru funcţionarea Şcolii normale de fete din Predeal. După instaurarea regimului comunist imobilul trece în proprietatea statului fiind administrat de Oficiul Naţional de Turism Carpaţi (O.J.T. Braşov). Când şi cum i s-a atribuit denumirea de Vila Corabia – este o întrebare al cărei răspuns se pierde în negura vremurilor apuse.

După revoluţia din decembrie 1989 vila intră în administrarea S.C.Predeal S.A. În 2006, după un proces îndelungat care a depăşit patru ani, este retrocedată Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, ca unic continuator în drepturi al vechii asociaţii a învăţătorilor. A fost însă nevoie de alţi ani pentru intrarea în posesie efectivă cât şi pentru lucrările de reabilitare ale clădirii aflate într-o stare de degradare avansată.

Toamna acestui an, 2010, a încheiat pregătirea Vilei Corabia pentru intrarea în circuitul turistic intern (pentru personalul din învăţământ). Acum ea se prezintă ca o construcţie atrăgătoare, cu iz arhaic dar decorată în culori vesele, care oferă condiţii de cazare ca ale unui hotel de 2-3 stele, cu un interior înnoit, intim şi curat în cele 15 camere şi 2 apartamente. Frumuseţea zonei, obiectivele turistice pentru drumeţii şi obiectivele  care oferă condiţii pentru practicarea jocurilor de iarnă, aerul curat şi sănătos, impresiile deosebit de favorabile ale celor care au fost cazaţi de la deschidere şi până în prezent  sunt tot atâtea motive pentru un sejur garantat reuşit

Repere geografice

IUN.2010

HARTA PREDEAL

Vila Corabia este situată în staţiunea Predeal, staţiune amplasată între masivele muntoase Bucegi, Postăvaru, Piatra Mare şi Clăbucet, la o altitudine de 1030m, o zonă specific alpină, cu aer nepoluat, puternic ozonat, unde verile sunt răcoroase iar iernile friguroase şi bogate în zăpadă. Vila se află pe strada Libertăţii,  care porneşte din drumul european E 60, în apropierea gării şi urcă spre vârful Cioplea.

Turiştii se pot bucura de o diversitate de puncte de atracţie: 8 pârtii de schi, trasee montane pentru drumeţii, pentru ATV-uri, Canionul Şapte Scări, Cascada Tamina, Peştera de gheaţă, Cheile Râşnoavei, Mănăstirea Sf. Nicolae, Mănăstirea romano-catolică Timişul de Jos, Biserica ortodoxă Sf. Constantin şi Elena, Capela romano-catolică Timişul de Jos şi multe alte obiective de interes turistic.

Spaţii de cazare

Vila, având două nivele, dispune de 2 apartamente, 12 camere duble şi 3 camere single însumând un maxim de 44 de locuri, precum şi de o bucătărie alăturată unei sufragerii cu 24 de locuri

Camerele duble au dormitoare cu paturi matrimoniale şi săli de baie cu toalete, lavoare şi căzi pentru duş.

Camerele single au dormitoare cu somiere şi săli de baie cu toalete, lavoare şi căzi pentru duş.

Alte servicii

În afară de spaţiile de cazare, la vilă, mai puteţi beneficia de spaţii de parcare în interiorul curţii, servicii de internet si telefonie (la recepţie). Pe perioada de cazare se pot solicita administratorului: acces la bucătărie/sufragerie pentru pregătirea unui mic dejun, comandă telefonică taxi, fier de călcat, pernuțe și prosopele pentru copii sub 10 ani, jocuri de salon, masă de tenis, grătar și ustensile pentru grătar. Pentru doritori masa poate fi servită la unul din restaurantele aflate în vecinătatea clădirii, care oferă preparate culinare de calitate la prețuri foarte convenabile.