Convocare pichetare prefectura 02 octombrie 2017, orele 12.00 – 14.00

 

Determinați de refuzul Guvernului de a rezolva solicitările Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, vă chemăm să participați în număr cât mai mare la pichetarea care se va desfășura luni, 02 octombrie 2017, orele 12.00 – 14.00, pe platoul din fața Prefecturii Constanța.

Protestul are în vedere:

  1. Subfinanțarea cronică a sistemului de învățământ românesc;
  2. Refuzul alocării resurselor financiare necesare achitării sumelor restante (diferențe salariale și dobânzi penalizatoare) rezultate din sentințele judecătorești;
  3. Refuzul modificării actualului mod de calcul al sporurilor, menținut la nivelul salariului din luna decembrie 2016 și nu la nivelul salariului în curs;
  4. Anularea majorării salariale de 25% prevăzute de lege prin trecerea tuturor contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate din sarcina angajatorului, în sarcina salariatului.

Precizăm faptul că această acțiune de protest este organizată în toate municipiile reședință de județ, în același interval orar, de către toate sindicatele județene afiliate Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Ca atare, ne bazăm pe solidaritatea, implicarea și participarea dumneavoastră efectivă la această acțiune sindicală de protest.

 

NUMAI UNIȚI VOM FI PUTERNICI !